vezi mai mult

Măsurile petrcute de ÎS „Întreprinderea silvo cinegetică Cimișlia” în primăvara anului 2023
05.04.2023     
 
Instruirea în domeniul securității și sănătății în muncă a angajaților în cadrul întreprinderii
24.01.2023     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Informarea primarilor din r-l Cimișlia referitor șa Programul Naţional de Împădurire/Reîmpădurire (PNÎR)
09
09.2022
Informarea primarilor din r-l Cimișlia referitor șa Programul Naţional de Împădurire/Reîmpădurire (PNÎR)
   
 

         La data de 08 septembrie 2022 a avut loc întrunirea primarilor din raionul Cimişlia şi a specialiştilor Î.S.,,Întreprinderea Silvo-Cinegetică Cimişlia”   cu participarea dlui Dumitru Galupa, directorul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice, dlui Vadim Torgai, vicepreşedintele Consiliului Raional Cimişlia, dnei Olga Dobrioglo, reprezentatul Guvernului RMoldova al Oficiul teritorial Hîncești al Cancelariei de Stat.

       Scopul întrunirii a fost de a explica autorităţilor publice locale din raion a potenţialului său major în acumularea şi  identificarea terenurilor, aflate la evidenţa autorităţilor publice locale,  destinate  împăduririi, reîmpăduririi, reabilitării pădurii şi perdelelor forestiere  de protecţie existente,   pentru includerea în cadrul Programului Naţional de Împădurire/Reîmpădurire (PNÎR).    Programul menţionat,  are scopul de creştere a suprafeţei terenurilor împădurite gradual de cel puţin 100.000 ha pentru următorii 10 ani.  

      Totodată, la întrunire a fost pusă în discuţie   procedura repartizării lemnului de foc populaţiei, conform  prevederilor Dispoziţiei nr. 32 din 08.08.2022 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova.