vezi mai mult

Instruirea în domeniul securității și sănătății în muncă a angajaților în cadrul întreprinderii
24.01.2023     
 
Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii "Ziua lucrătorului din silvicultură"
15.09.2022     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Măsurile petrcute de ÎS „Întreprinderea silvo cinegetică Cimișlia” în primăvara anului 2023
05
04.2023
Măsurile petrcute de ÎS „Întreprinderea silvo cinegetică Cimișlia” în primăvara anului 2023
   
 

Pentru gestionarea eficientă a fondului forestier de Stat, atribuit Î.S. ,,Întreprinderea silvo-cinegetică Cimișlia"  și în conformitate cu planul de acțiuni pentru sezonul de primăvară al anului 2023, de către întreprindere sunt preconizate un șir de măsuri, care au fost îndeplinite și urmează a fi executate prin intermediul ocoalelor silvice subordonate (Cimișlia, Mihailovca, Zloți).

Regenerarea artificială prin plantare - 45 ha;

Ajutorarea mixtă a regenerării naturale - 99 ha;

În pepiniera silvică - plantarea butașilor și repicarea puieților - 8 mii buc., semănatul semințelor de Salcîm alb și Glădiță pe o suprafață de 5 ha.

Desfășurarea acțiunilor de Salubrizare a fondului forestier proprietatea publică a Statului, în cadrul campaniei "O PĂDURE MERITĂ SĂ FIE CUNOSCUTĂ -  CURATĂ ȘI ÎNGRIJITĂ", de-a lungul traseelor naționale, din preajma localităților limitrofe cu fondul forestier. Cu acest prilej, aministrația                       ÎS "Întreprinderea silvo-cinegetică Cimișlia" vine cu un îndemn către populație: "Dumneavoastră puteți influența și ne ajuta să coexistăm armonios cu pădurea, sunteți în stare să mențineți curățenia în păduri de câte ori Vă aflați acolo. Ori de câte ori Veți veni în contact cu pădurea, raționalizați-Vă comportamentul".

Implementarea prevederilor Programului Național de Împădurire și Reîmpădurire (PNÎR 2023-2032), prin informarea și conlucrarea cu Autoritățile Publice Locale din raionul Cimișlia, cu privire la identificarea și alocarea terenurilor degradate și a fâșiilor de protecție a cîmpurilor, pentru a fi împădurite și/sau reabilitate.  La data de 03.04.2023 sunt semnate Contracte, de asociere civilă în parteneriat în domeniul creării, reabilitării și aplicării regimului silvic în plantațiile cu vegetație forestieră, pe o suprafață de 595 ha, cu 16 primării din raionul Cimișlia: Albina, Cimișlia, Ciucur-Mingir, Codreni, Ecaterinovca, Gradiște, Hîrtop, Ivanovca Nouă, Javgur, Lipoveni, Mihailovca, Porumbrei, Sagaidac, Satul Nou, Selemet, Suric. Pentru toamna anului curent este planificată spre plantare suprafața de 165 ha